Наказ № 4 «Про затвердження Ветеринарно-санітарних правил для боєнь, забійно-санітарних пунктів господарств та подвірного забою тварин» (14.01.2004)

Наказ Державного департаменту ветеринарної медицини Міністерство аграрної політики України від 14.01.2004 № 4 «Про затвердження Ветеринарно-санітарних правил для боєнь, забійно-санітарних пунктів господарств та подвірного забою тварин»

Мета

1.1. Ці Правила установлюють:

  • ветеринарно-санітарні вимоги до проведення забою та первинної переробки тварин (птиці)  на  бойнях,  забійно-санітарних  пунктах господарств  (далі  -  пунктах) незалежно від форми власності та в особистих підсобних господарствах населення (подвірному забої);
  • порядок здійснення  ветеринарно-санітарної  оцінки  продуктів забою тварин;
  • порядок внутрішнього сподарського використання  або  подальшу реалізацію одержаної продукції.

Витяг

4.4. Свиней  переробляють  на  лінії  забою  великої  рогатої худоби, а овець та кіз — на окремій ділянці підвісного конвеєра.

Для забою   птиці,   кролів та  нутрій  бойні  дообладнують спеціальними  відділеннями.  У  них  передбачають  приміщення  для приймання  та переробки кролів і птиці,  обробки і сушки шкурок та пір’я, камеру охолодження, санітарну камеру тощо.

6.2. ….. На кролефермах,  птахофермах облаштовують відділення для обробки і сушки пір’я й шкурок та приміщення для їх зберігання.

PS: також дивись Наказ Державного департаменту ветеринарної медицини Міністерства аграрної політики України від 07.06.2002 № 28 «Про затвердження Правил передзабійного ветеринарного огляду тварин і ветеринарно-санітарної експертизи м’яса та м’ясних продуктів»