Наказ № 46 «Про затвердження інструкції із застосування позначки придатності та ветеринарних штампів і внесення змін до інструкції по клеймуванню м’яса» (02.02.2010)

Наказ Державного комітету ветеринарної медицини України від 02.02.2010 року № 46 «Про затвердження інструкції із застосування позначки придатності та ветеринарних штампів і внесення змін до інструкції по клеймуванню м’яса»

Мета та зміст

1.2. Ця Інструкція встановлює форму, зміст позначки придатності і ветеринарних штампів, а також порядок їх нанесення.

Витяг

II. Форма та зміст позначки придатності та ветеринарних штампів

2.3. Для клеймування субпродуктів,м’яса кроликів, нутрій та птиці, що реалізуються на агро-продовольчих ринках, позначка придатності має бути овальної форми, шириною 40мм і висотою 25 мм, шириною обідка 1 мм, висотою літер не менше 5 мм, а цифр — 6 мм та глибиною 1,5 мм.

3.3. На м’ясо всіх видів тварин позначка придатності або ветеринарний штамп наноситься на добре обезводнену зовнішню поверхню туші в такому порядку:

на тушки кролів і нутрій наносять один відбиток позначки придатності в області лопатки;

3.11. На туші (тушки) всіх видів тварин (включаючи птицю, кроликів тощо) та інші продукти забою, визнані за наслідками державної ветеринарно-санітарної експертизи непридатними для споживання людьми, ставлять не менше трьох — чотирьох відбитків ветеринарного штампа з написом «УТИЛЬ» та роблять насічки по поверхні усієї туші.