Наказ № 4 «Про затвердження Ветеринарно-санітарних правил для боєнь, забійно-санітарних пунктів господарств та подвірного забою тварин» (14.01.2004)
Наказ Державного департаменту ветеринарної медицини Міністерство аграрної політики України від 14.01.2004 № 4 «Про затвердження Ветеринарно-санітарних правил для боєнь, забійно-санітарних пунктів господарств та подвірного забою тварин»
Мета
1.1. Ці Правила установлюють:
- ветеринарно-санітарні вимоги до проведення забою та первинної переробки тварин (птиці) на бойнях, забійно-санітарних пунктах господарств (далі - пунктах) незалежно від форми власності та в особистих підсобних господарствах населення (подвірному забої);
- порядок здійснення ветеринарно-санітарної оцінки продуктів забою тварин;
- порядок внутрішнього сподарського використання або подальшу реалізацію одержаної продукції.
Витяг
4.4. Свиней переробляють на лінії забою великої рогатої худоби, а овець та кіз — на окремій ділянці підвісного конвеєра.
Для забою птиці, кролів та нутрій бойні дообладнують спеціальними відділеннями. У них передбачають приміщення для приймання та переробки кролів і птиці, обробки і сушки шкурок та пір’я, камеру охолодження, санітарну камеру тощо.
6.2. ….. На кролефермах, птахофермах облаштовують відділення для обробки і сушки пір’я й шкурок та приміщення для їх зберігання.
PS: також дивись Наказ Державного департаменту ветеринарної медицини Міністерства аграрної політики України від 07.06.2002 № 28 «Про затвердження Правил передзабійного ветеринарного огляду тварин і ветеринарно-санітарної експертизи м’яса та м’ясних продуктів»